quick-art-space.title

29 Şubat 2024

İçimizde Müphem Boşluklar ve Girdaplar Sergi Konuşması

İçimizde Müphem Boşluklar ve Girdaplar sergisinin konuşmasına davetlisiniz.

Paylaş

23 Şubat Cuma Bahadır Yıldız’ın “İçimizde Müphem Boşluklar ve Girdaplar” sergisinin konuşması gerçekleşiyor. Konuşmada Bahadır Yıldız’ın pratiğinden yola çıkılarak insan, insan olmayan canlı ve cansız varlıkların birlikteliğine odaklanılacak. Serginin küratörü Nergis Abıyeva’nın moderatörlüğünü üstleneceği konuşmada, Didem Ermiş “kompost yığınlar sanat yapıtının içerik ve ifade biçimlerine nasıl etki etmiştir? Çeşitlenen mecralar, malzemeler ve teknikler kullanılarak üretilen yapıtların sergilenmesi noktasında yine kompost yığınlardan oluşan bir manzaradan söz edebilir miyiz?” sorularından yola çıkacak. Donna Haraway'in Siborg Manifestosu'ndan ve Staying with Trouble kitaplarından, Anna Tsing'in ise Dünyanın Sonundaki Mantar kitabındaki AçıkBilet'ten yararlanarak gerçekleştirilecek konuşma, yapıtları ve sergi mekânını tartışmaya açacak.

Didem Ermiş, 2016’da Yeditepe Üniversitesi’nin Sanat Yönetimi Bölümü’nde lisans eğitimini, 2020’de İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Kültür Yönetimi Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Bu süreçte gönüllü olarak çalıştığı organizasyonların yanı sıra, çeşitli projelerde proje koordinatörlüğü yapmıştır. Bunlara ek olarak çevrimiçi ve basılı yayınlarda sergi değerlendirmeleri yazmakta ve kültür- sanat alanındaki profesyonellerle söyleşiler gerçekleştirmektedir. Akademik anlamda İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından düzenlenen Lisansüstü Öğrencileri Sanat ve Tasarım Sempozyumu’na ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Politikaları ve Kültürel Diplomasi UNESCO Kürsüsü tarafından düzenlenen Genç Araştırmacılar Konferansı’na konuşmacı olarak katılmıştır. Cendere Sanat Müzesi’nde düzenlenen Akışın Tanığı sergisinde küratöryal asistan olarak çalışmıştır. 2019 yılından bu yana İstanbul Aydın Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü’nde Araştırma Görevlisi pozisyonunda çalışan Ermiş, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Sanat Tarihi bölümünde doktora eğitimini sürdürmektedir.

Y. Bahadır Yıldız (1976), Ege Üniversitesi Matbaacılık ve Bakü Devlet Üniversitesi Siyasal Bilimler  öğrenimlerini yarıda bıraktıktan sonra 2003’te Akdeniz Üniversitesi Heykel bölümünden mezun oldu. Rus ekolünün baskın olduğu eğitimde desen derslerini Mir Celil Seyidov’dan aldı. 26. Günümüz Sanatçıları Sergisi’nde başarı ödülü alan Yıldız, 2008’de Galeri Apel’de gerçekleşen ilk solo sergisinin ardından “Preslenmiş ve Kurutulmuş” ve “Zamansız Aşınmalar” gibi solo sergilerini de aynı galeride açtı. Yıldız’ın son solo sergisi 2015’te Ezgi Bakçay küratörlüğünde Karşı Sanat Çalışmaları ve Versus Art Project’te gerçekleşti. Yapıtlarının gösterildiği çok sayıda uluslararası grup sergilerinden bazıları Türkiye’den Günümüz Kitap Sanatı (Hamburg), Avrupa Çağdaş Sanat Fuarı (Strazburg), Gezici Tahran Bienali (Berlin, Belgrad, İstanbul), “What is the point” (Londra). Sao Martinho de Tibaes Manastırı’nda açılan “God Factor” sergisi için ürettiği bir yerleştirme Inês Valle küratörlüğünde Braga, Portekiz’de gösterildi. Yıldız’ın yapıtları Elgiz Müzesi’nde ve Eli Düvenyaz, Vuslat Doğan Sabancı, Ahu Büyükkuşoğlu, Emine Uşaklıgil ve Canan Pak gibi birçok koleksiyonerin özel koleksiyonunda bulunuyor.

Afiş Tasarımı: Suat Gürsözlü

Ziyaret Bilgileri: Sergi, 3 Mart 2024’e kadar haftanın her günü 09.00 - 20.00 saatleri arasında gezilebilir.

Adres: İçerenköy, Umut Sk. No:10-12, 34752 Ataşehir/İstanbul. Not: Sergi konuşması, Quick Tower’ın içinde yer alan Workinton’ın toplantı odasında gerçekleştirilecektir.

Ulaşım: Quick Tower, D-100 karayolunun hemen bitişiğinde ve M4 Kadıköy-Kartal metro hattı üzerinde bulunuyor. M4 Kozyatağı metro durağına (3 numaralı çıkış) 5 dakika yürüme mesafesindedir. Ayrıca binanın hemen yanında İspark otoparkı mevcuttur.

Tarih ve Saat:

Diğer Etkinlikler